5.11.2016

העירייה ניסתה להתנער מאחריותה בנושא תופעת הרכיבה על אופניים חשמליים בעיר, אך נאלצה לפעול בהמשך להצעה לסדר שהעלה חבר המועצה רונן שפירא

סגן ראש העיר מר רומן פרס טען "לפיקוח אין שום סמכות חוקית לפעול" חבר המועצה שפירא מנגד הביא אסמכתאות המוכיחות שלעירייה על פי פקודת התעבורה דווקא יש מה לעשות והציע למועצת העיר פתרונות מעשיים להתמודדות עם התופעה המסוכנת.

לצערנו, פציעות קשות ואף מקרי מוות כתוצאה משימוש באופניים חשמליים באופן לא מושכל ולעתים גם מנוגד לחוק, הופך למכת מדינה.

ועדת הכלכלה אישרה במרץ השנה ,שורת תקנות מגבילות על קורקינטים ואופניים חשמליים. בין התקנות שנקבעו: איסור רכיבה על אופניים חשמליים מתחת לגיל 16 ,רוכבי אופניים קטינים חייבים לחבוש קסדה גם בנסיעה בתוך העיר, הרכיבה על המדרכה אסורה, יש לרכוב על הכביש קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית.
כל מי שמסתובב ברחובות יקנעם ובעיקר בסמוך לבתי הספר (חטיבת הביניים והתיכון) סביר שנתקל בתופעה של ילדים מתחת לגיל ה"ל הרוכבים על אופניים חשמליים, ולעתים מזומנות גם אינם חובשים קסדה כנדרש בחוק, רוכבים על המדרכה תוך שהם מסכנים ילדים אחרים, והגדר של בית הספר הפכה מזה כבר למגרש חנייה של אופניים חשמליים.
 בתמונה ילד רוכב על האופניים חשמליים  ללא קסדה  ליד ביה"ס אורט ומסכן גם את התלמידים היוצאים מבית ספר. אין פקח באזור. ובהעדר חינוך, הסברה ואכיפה – הדבר רק מחכה לתאונה חס וחלילה.

 סגן ראש העיר מר רומן פרס  כתב ברשת החברתית "לפיקוח אין שום סמכות חוקית לפעול"  לטענתו גם המשטרה מוגבלת ביכולות שלה.


אבל סגן ראש העיר לא רק שלא דייק, אלא שהוא טועה ומטעה. למעשה בפקודת התעבורה ניתנת סמכות כללית לרשויות המקומיות להתקין חוקי עזר שעוסקים ברישוי אופניים ובטיחותם. עיריית יקנעם בהחלט רשאית לחוקק חוק עזר עירוני בנושא ולהסמיך את הפקחים שלה לאכוף אותם.

מתוך דברי היועץ המשפטי, תומר רוזנר, ועדת הפנים כנסת ישראל.

מכיוון שראיתי שמאז שהנושא נידון בוועדה לזכויות הילד בראשות רומן פרס לפני תשעה חודשים  לא נעשו פעולות ממשיות והמצב בעיר רק מחמיר, הגשתי בקשה להעלות את הנושא לסדר יום ישיבת המועצה שהתקיימה ביום רביעי ה2/11 וגם הפצתי את הדברים ברבים באמצעות הרשתות החברתיות.
בהמשך לדברים ועוד לפני הישיבה, התעורר סוף סוף ראש העיר והחל לפעול למען טיפול בבעיה. ראש העיר ביקש מבתי הספר לפעול בדומה לבתי ספר בערים אחרות, ולקיים מפגשים בכיתות בנושא לצורך חינוך והסברה. אני יכול להעיד מהבת שלי שסוף סוף השבוע נכנס סגן המנהל לכיתתה ושוחח עם הילדים על הסכנות ברכיבה על אופניים חשמליים ועל החוקים בנושא. במקביל זימן ראש העיר את מפקד תחנת המשטרה וביקש ממנו לקדם פעולות הסברה בנושא.

בישיבת המועצה טענתי שאסור לנו להתכחש לתופעה או להסתפק באמירה שהעירייה עשתה את חלקה ולהעביר את האחריות חזרה להורים (שבהחלט גם מהם נדרשת אחריות). על כל הקהילה ובראש ובראשונה על מועצת העיר מוטלת האחריות לתת דעתה לעניין ולפעול למנוע אסון לפני שיתרחש, תוך שילוב כוחות של הורים, מורים, תנועות נוער, משטרה ופיקוח עירוני בפעולות של חינוך, הסברה ואכיפה.
בישיבה הצעתי מספר הצעות אופרטיביות:
1.   להציב בכניסה לבית הספר התיכון והחט"ב מורה ופקח, ובשלב ראשון לתת אזהרות ולזמן הורי תלמידים שאינם מקפידים על החוקים.
2.   להוציא מכתב בנוסח מכתב שנשלח בנתניה לכל ההורים המסביר את התקנות, מתריע על הסכנות ומודיע על מבצע אכיפה.
3.   לקיים עצרת בנושא בשיתוף תנועות הנוער, ועדי הורים, השיטור הקהילתי, הורים, מורים ותלמידים, לצד תוכנית חינוך בנושא בכיתות הלימוד.
4.   לחוקק חוקי עזר עירוניים המאפשרים לפקחים להחרים אופניים למי שיפעל בניגוד לחוק.

אני תקווה שראש העיר יישם את ההמלצות שלי ויפעל באופן מעשי בנושא, ולא יסתפק בפגישה עם מפקד תחנת המשטרה כדי לצאת ידי חובה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה